Rózsaviasz

Új termék

Damaszkuszi rózsából származó, intenzív illatú, 100 %-os tisztaságú rózsaviasz. Többféle kiszerelésben kapható. Az alapár a 10 g-os kiszerelére vonatkozik.
INCI: ROSA DAMASCENA WAX

Raktáron

900 Ft Áfával

+ -

Hozzáadás a kívánságlistához

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 3 hűségpontot kaphat. A legnagyobb kiszerelésnek a kosárba helyezésével kosarának tartalma 3 ponttal emelkedik, melynek kuponértéke 75 Ft.


Damaszkuszi rózsából származó, intenzív illatú, 100 %-os tisztaságú rózsaviasz.
Különleges és ritkán beszerezhető alapanyag, hiszen a rózsaszirmokat borító, illóolajat és fitoszterolokat is tartalmazó viaszréteget csak különösen gazdag rózsatermés esetén érdemes a rózsa concrete továbbfeldolgozásával kinyerni. Tisztán növényi eredetű, vegán kozmetikumokba is foglalható.

Fizikai jellemzői: Narancssárgás-barnás színű, intenzív rózsaillatú, szilárd anyag. Olvadáspont: 51-60 °C

Hatásai, tulajdonságai:
• intenzív rózsaillatú
• konzisztencianövelő
• a bőrön finom védőbevonatot képez
• segíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését
• csökkenti az irritációk kialakulásának valószínűségét
• a hajszálakat bevonva fényt és tartást ad a hajnak
• javítja a haj fésülhetőségét
• komedogén lehet
• a vele készült kozmetikumoknak sárgás színt kölcsönöz

Ajánlott felhasználása, készítmények:
• száraz, irritált, sérült bőr ápolására
• fénytelen, igénybe vett, töredezett haj ápolására

• emulziós kozmetikumokba (pl. védőkrémek, testápolók, kézkrémek, arckrémek)
• masszázstömbökbe (body-melts)
• testvajakba
• krémparfümökbe
• hajápolási kozmetikumokba (pl. balzsamok, leave-in hajápolók)
• ajakápolókba

Feldolgozása: Zsíroldékony. Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Az illóolajtartalom védelme érdekében kerüljük a túlmelegítést!

Ajánlott adagolása:
• emulziós kozmetikumokba, hajápolási termékekbe 0,1-0,5 %,
• masszázstömbökbe 3-5 %,
• krémparfümökbe: 30-50 %

INCI: Rosa damascena wax
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Rózsaviasz

Rózsaviasz

Damaszkuszi rózsából származó, intenzív illatú, 100 %-os tisztaságú rózsaviasz. Többféle kiszerelésben kapható. Az alapár a 10 g-os kiszerelére vonatkozik.
INCI: ROSA DAMASCENA WAX

Kapcsolódó termékek