Kókuszolaj, bio

Hidegen sajtolt, finomítatlan, szűz kókuszolaj (kókuszvaj, kókuszzsír), ellenőrzött ökológiai gazdaságból, barna folyadéküvegben. Az alapár 50 ml-re vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL

700 Ft Áfával Áfával

+ -

Hozzáadás a kívánságlistához

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 4 hűségpont kapható. A kosara eddig összesen 4 pontot tartalmaz, melynek kuponértéke 100 Ft.


Hidegen sajtolt, finomítatlan, szűz kókuszolaj (kókuszvaj, kókuszzsír) ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. A kókuszpálma termésének húsából préselt olaj szobahőmérsékleten szilárd, és 25-26 celsius fokon olvad. Ha nincs ezen a hőmérsékleten az üveg, akkor meleg vízbe állítva fel kell melegíteni, hogy a felolvadt olajat ki lehessen tölteni az üvegből. A szűz olaj megőrzi a jellegzetes kókuszillatot és ízt. Gyorsan beszívódik a bőrbe, akár magában, akár kozmetikumok összetevőjeként intenzíven ápolja a száraz bőrt és hajat.

Fizikai jellemzői: Markánsan kókuszillatú és -ízű átlátszó folyadék, amely 24°C alatt vajszerűvé dermed. A fehér színű, szilárd forma a bőrrel való érintkezés vagy enyhe melegítés hatására könnyen lágyul, vízfürdőbe állítva önthető olajjá alakítható.

Főbb összetevői: 45-50% laurinsav, 20% mirisztinsav, 10% palmitinsav, 5-10% olajsav, 5-10% kaprinsav, 5-10% kaprilsav, fitoszterolok


Hatásai, tulajdonságai:
• tápláló, visszazsírozó
• bőrpuhító, emolliens
• gátolja az izzadságszag kialakulásáért felelős baktériumok szaporodását
• hajápoló készítményekben fényt és csillogást ad a hajnak
• nyugtatja az irritált bőrt és fejbőrt
• javítja a vele készült kozmetikumok terülését és felszívódását
• felszívódása gyors, de felületes
• eltömítheti a pórusokat, enyhén komedogén

Ajánlott felhasználása, készítmények:
normál bőr ápolására
• száraz, viszkető, irritált bőr ápolására

• arc- és testápoló emulziók olaj komponensének (pl. krémek, tejek, kenőcsök, balzsamok, fluidok)
• masszázsolajnak
• masszázstömbökbe, ajakápolókba, rúzsokba az optimális olvadás biztosítására
• dezodorokba (pl. deo-stiftek, golyós és krémdezodorok)
• napvédő készítmények olajkomponensének (visszazsírozó hatás, oxidációs stabilitás fokozása)
• hajápoló készítményekbe
• illatos, olajos kivonatok készítéséhez
• szappankészítéshez

Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Bár szobahőmérsékleten szilárd állagú, emulziókban inkább viszkozitáscsökkentő hatású. A szűz kókuszolaj jellegzetes illata a felhasznált mennyiségtől függően a kész kozmetikumban is megmarad.

Helyettesíthetősége: Különleges zsírsavösszetételű, nehezen helyettesíthető olaj.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Arc- és testápoló emulziókban a bőr teljes zsírsavszükségletének biztosítására kombináljuk olajsav- és linolsavtartalmú olajokkal. A száraz, irritált bőr ápolására többek közt keverhetjük argán- vagy szezámolajjal, avokádó- vagy makadámiadió-olajjal, mandulaolajjal, szőlőmagolajjal, kevés ligetszépeolajjal. Hajápolási készítményekben választhatunk tápláló és hidratáló alapolajul mandulaolajat, szezámolajat vagy makadámiadió-olajat. Különösen száraz haj és száraz, irritált fejbőr ápolására a receptúrát kiegészíthetjük körömvirág-, kamilla- vagy avokádóolajjal. Ugyanakkor a hozzáadott ricinusolaj növeli a haj puhaságát, selymességét.

INCI: Cocos nucifera (Coconut) oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.


A kókuszolaj ismertetője a cosmio.hu-n.

Értékelés 
2014-11-03

Beleharapnál. :) (nyugodtan)

Értékelés 
2012-11-19

Egyetértek! Egyszerűen imádom. Hihetetlen, milyen jó hatással van a psoris bőrre, többet ér, mint bármelyik patikai kenőcs. S az illatával nem tudok betelni.

Értékelés 
2010-11-05

A legfantasztikusabb illat, amit valaha éreztem!!Csodálatos!!!

Írja meg véleményét.

Írja meg véleményét.

A kategória további termékei