Ricinusolaj, bio

Új termék

Hidegen sajtolt ricinusolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Az alapár 50 ml-re vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Raktáron

500 Ft Áfával

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 7 hűségpontot kaphat. A legnagyobb kiszerelésnek a kosárba helyezésével kosarának tartalma 7 ponttal emelkedik, melynek kuponértéke 175 Ft.


Hidegen sajtolt ricinusolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
Fizikai jellemzői: Színtelen vagy halványsárga, jellegzetes illatú, viszkózus, sűrűn folyó folyadék.
 
Főbb összetevői: 85% ricinoleinsav, 6% linolsav, 4% olajsav, 1% sztearinsav, 1% palmitinsav, közelítőleg 70mg/100g E-vitamin (γ- és δ-tocopherol), fitoszterolok
 
Hatásai, tulajdonságai:
• bevonó, puhító, hidratáló
• védi a hajszálakat és a hajas fejbőrt a káros külső behatásoktól
• támogatja a sebgyógyulást
• segíti a pigmentek egyenletesebb eloszlását, a színanyagoknak hatékonyabb tapadást, erőteljesebb és tartósabb hatást biztosít
• szappankészítésnél stabil, buborékos és egyben krémes habképző, ugyanakkor lágyító hatású
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• hajápolószerekbe (pl. samponok, balzsamok, pakolások, hajszeszek, hajvégápolók)
• a szempillák ápolására
• dekorkozmetikumokba (pl. színes ajakápolók, rúzsok, szájfények)
• szappankészítéshez
 
Feldolgozása: Nem hőérzékeny, a zsírfázissal együtt melegíthető. Alkoholban könnyen oldódik.
 
Helyettesíthetősége: Egyedülálló zsírsavösszetételéből adódóan nehezen helyettesíthető.
 
Hatásait kiegészítő olajkombinációk: A sérült, igénybevett haj ápolására szánt kozmetikumokban védő hatását kiegészíthetjük erukasavtartalmú brokkolimag- vagy jojobaolajjal, hidratáló és tápláló avokádó-, makadámiadió- vagy mandulaolajjal, valamint kifejezettebben visszazsírozó hatású kókuszolajjal. A száraz, viszkető, hámló fejbőr regenerálására keverhetjük körömvirágolajjal, kamillaolajjal, szezámolajjal, kevés ligetszépeolajjal. A ricinusolajjal készült kozmetikumok terülését és felszívódását javíthatjuk szkvalán hozzáadásával.
 
INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

A ricinusolaj ismertetője a www-cosmio.hu-n.

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Ricinusolaj, bio

Ricinusolaj, bio

Hidegen sajtolt ricinusolaj ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Az alapár 50 ml-re vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Kapcsolódó termékek