Homoktövishús-olaj, bio, CO2

Új termék

Bio homoktövishús-olaj. A homoktövis növény (Hippophae rhamnoides) terméshúsából készült CO2-kivonat, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 10 ml-es kiszerelésben kapható.
INCI: HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL

Raktáron

1 450 Ft Áfával

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 2 hűségpontot kaphat. A legnagyobb kiszerelésnek a kosárba helyezésével kosarának tartalma 2 ponttal emelkedik, melynek kuponértéke 50 Ft.


biocímke Bio homoktövishús-olaj. A homoktövis növény (Hippophae rhamnoides) terméshúsából készült CO2-kivonat, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
A CO2-extrakció (szén-dioxid-extrakció) egy újfajta, komoly technikai hátteret feltételező, költséges, ámde hatékony és kíméletes kivonási eljárás, amely zsírkísérő hatóanyagokban gazdagabb olajok kinyerését teszi lehetővé. A CO2-kivonással kapott homoktövishús-olaj fitoszterol-, karotinoid- és E-vitamintartalma sokkal magasabb, mint a préseléssel vagy oldószeres kivonással előállított változatoké.

Fizikai jellemzői: sötét narancsvörös, sűrű folyadék

Főbb összetevői: 30 % palmitinsav, 25 % palmitoleinsav, 17 % olajsav, 15 % linolsav, 6 % alfa-linolénsav, 295 mg/100 g E-vitamin, 245 mg/100 g karotinoid, K-vitamin, fitoszterolok

Hatásai, tulajdonságai:
• antioxidáns
• gyulladáscsökkentő
• sebgyógyító
• hámosító
• bőrnyugtató, irritációt gátló
• barriererősítő
• regeneráló
• anti-aging
 
Ajánlott felhasználása, készítmények:
• gyulladásra hajlamos bőr ápolására (pl. ekcéma, akne, rozácea)
• idősödő és érett bőr ápolására
• napégette bőr ápolására
• horzsolások, kisebb sérülések, enyhe égések hámosítására

• arc- és testápoló emulziókba, kézkrémekbe
• szérumokba, olajkeverékekbe
• maszkokba, pakolásokba
• napozás utáni regeneráló kozmetikumokba
• anti-aging kozmetikumokba
• sebgyógyító készítményekbe
• dekorkozmetikumokba
• ajakápolókba

Adagolása, feldolgozása: Koncentráltsága és erőteljes színező hatása miatt csak kis koncentrációban, cseppenként adagoljuk. Vitamintartalmának megóvása érdekében lehetőleg a már kézmeleg, kész kozmetikumhoz adjuk.

Helyettesíthetősége: Különleges összetételű, nehezen helyettesíthető olaj.

Hatásait kiegészítő olajkombinációk: Alapolajul válasszunk mellé a bőrtípusunknak megfelelő stabil olajokat. Az idősödő és érett bőr ápolására kombinálhatjuk többek közt argánolajjal, vadrózsa- vagy inkamogyoró-olajjal, illetve gránátalmamag-olajjal. A gyulladáscsökkentő tulajdonság kiemelésére keverhetjük kamillaolajjal, ligetszépeolajjal vagy orbáncfűolajjal.

INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit Oil
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
A homoktövishús-olaj ismertetője a www.cosmio.hu-n.

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Homoktövishús-olaj, bio, CO2

Homoktövishús-olaj, bio, CO2

Bio homoktövishús-olaj. A homoktövis növény (Hippophae rhamnoides) terméshúsából készült CO2-kivonat, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. 10 ml-es kiszerelésben kapható.
INCI: HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL

Kapcsolódó termékek