Glyceryl stearate SE

Új termék

A Glyceryl stearate SE 100 %-ban növényi eredetű O/V emulgens. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal. Az alapár a 20 g-os kiszerelésre vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: GLYCERYL STEARATE SE

Raktáron

250 Ft Áfával

+ -

Hozzáadás a kívánságlistához

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 5 hűségpontot kaphat. A legnagyobb kiszerelésnek a kosárba helyezésével kosarának tartalma 5 ponttal emelkedik, melynek kuponértéke 125 Ft.


A Glyceryl stearate SE 100 %-ban növényi eredetű O/V emulgens. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal.
 
Felhasználási javaslat:
• bármilyen bőrtípus ápolására
• babápolási kozmetikumokba
• arcápolási kozmetikumokba
• anti-aging kozmetikumokba
• napvédő készítményekbe
• a könnyűtől a sűrű konzisztenciájú O/V-típusú krémek, lotionok készítéséhez
• az alacsonytól a közepes zsírfázisarányú (10-40 %) készítményekhez
 
Hatásai, tulajdonságai:
• önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz- és zsírfázisát
• konzisztenciát ad az emulzióknak, konzisztencianövelő nélkül is használható
• könnyen feldolgozható
• jó hőstabilitású
• pH-érzékeny
 
Fizikai jellemzői: Nem ionos emulgens. Fehér vagy elefántcsont színű pelletek formájában.
 
Adagolása: 3-8 %. Alacsony zsírfázisarány (10-20 %) és alacsony emulgenskoncentráció (3 %) mellett célszerű az emulziót 0,3 % xantán transzparens gélképzővel stabilizálni.
 
Feldolgozása: Zsíroldékony. pH-érzékeny. pH 5 alatt instabilitásra hajlamos, ami folyékonyabb konzisztenciában és várhatóan rövidebb eltartási időben nyilvánul meg. A pH-stabilitást javíthatjuk, ha más emulgenssel kombinációban használjuk.
Inverz módszer: A legegyszerűbb feldolgozási mód. Az emulgenst olvasszuk össze a zsírfázissal (min. 65 ºC), majd adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist. Néhány percig alacsonyabb fordulatszámon, folyamatosan keverve emulgeáljunk, ezután az emulziót hűlés közben már csak át-átkeverjük. A túlzott keverés gyengítheti a krémszerkezetet.
Direkt módszer: Az emulgenst a zsírfázisban olvasszuk fel (min. 65 ºC), majd a zsírfázist kis részletekben keverjük a hasonlóan felmelegített vizes fázishoz. Néhány percig alacsonyabb fordulatszámon, folyamatosan keverve emulgeáljunk, ezután az emulziót hűlés közben már csak át-átkeverjük. A túlzott keverés gyengítheti a krémszerkezetet. Praktikus feldolgozási mód többek közt abban az esetben, ha a vizes fázis nem oldódó anyagokat (pl. Parasol napvédőadalék) tartalmaz, így a zsírfázishoz öntése veszteséges lenne.
 
INCI: Glyceryl Stearate SE

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Glyceryl stearate SE

Glyceryl stearate SE

A Glyceryl stearate SE 100 %-ban növényi eredetű O/V emulgens. PEG-mentes, Ecocert tanúsítvánnyal. Az alapár a 20 g-os kiszerelésre vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható.
INCI: GLYCERYL STEARATE SE

Xantán gélképző, transzparens
Fermentációval előállított, természetes gélképző átlátszó gélek készítéséhez. Az alapár 20 g-ra vonatkozik,...
400 Ft

Kapcsolódó termékek