Olivem 1000 növényi emulgeátor

Új termék

Olivem 1000 növényi emulgeátor. Az alapár a 20 g-os kiszrerelésre vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható. 
INCI: CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE

Raktáron

780 Ft ÁFÁ-val

+ -

Ennek a terméknek a megvásárlásával kiszereléstől függően maximum 18 hűségpontot kaphat. A legnagyobb kiszerelésnek a kosárba helyezésével kosarának tartalma 18 ponttal emelkedik, melynek kuponértéke 450 Ft.


Olivem 1000. 100 %-ban növényi eredetű, olivaolajból származó, bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható O/V emulgeátor, amely emulgeáló tulajdonsága mellett stabilizálja és erősíti a bőr védő barrierrétegét. PEG-mentes, Ecocert-tanúsítvánnyal.

Felhasználási javaslat:
• száraz, vízhiányos bőr ápolására szánt kozmetikumokba
• sérült, érzékeny, irritációra és gyulladásra hajlamos (neurodermitiszes, ekcémás, rozáceás) bőr kezelésére szánt készítményekbe
• zsíros, kevert és normál bőr ápolására szánt kozmetikumokba
• babápolási kozmetikumokba
• anti-aging kozmetikumokba, idősödő és érett bőr ápolására
• alacsony és közepes zsírfázisarányú készítményekhez
• minimális zsírtartalmú önemulgeáló készítményekhez
• alacsonyabb viszkozitású lotionok és közepes konzisztenciájú krémek készítéséhez (pl. arc- és testápolók, arctisztítók, BB-krémek, szemkörnyékápolók, szérumok, naptejek, alapozók, hajbalzsamok)

Hatásai:
• önállóan használható emulgens, amely összekapcsolja a kozmetikumok víz- és zsírfázisát
• regenerálja és erősíti a bőr védő lipidbarrier-rétegét, hidratáló hatású
• bőrrokon zsírsavösszetételű, nagyon jól tolerálható
• alkalmas különösen alacsony – egyedül az emulgenst tartalmazó – zsírfázisú kozmetikumok (ún. emulziós gélek) készítésére
• a vele készített krémek jelentős mennyiségű vizet és olajat képesek utólag felvenni

Fizikai jellemzői: Nemionos emulgens. Ajánlott zsírfázisarány 4-25 %. pH-tolerancia: 3-12

Adagolása: 2-5 %

Feldolgozása: Zsíroldékony. Inverz és direkt módszerrel egyaránt feldolgozható.
Inverz módszer: Az Olivemet olvasszuk össze a zsírfázissal, melegítsük kb. 80 °C-ra, adjuk hozzá a hasonlóan felmelegített vizes fázist, majd intenzív keverés mellett emulgeáljunk 5 percig, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Direkt módszer: A megolvasztott zsírfázist keverés közben, lassan adjuk a 70-80 °C-ra felmelegített vizes fázishoz, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Emulziós gél készítése: Az Olivemet a 70-80 °C-ra felmelegített vizes fázishoz adjuk, rövid ideig, intenzíven keverve homogenizáljuk, az emulziót keverés közben lassan hűtsük szobahőmérsékletre.
Az Olivemmel készült emulzió végső viszkozitását csak másnapra éri el. Az alacsony viszkozitású lotionok stabilitása 0,3 % xantán hozzáadásával növelhető.

INCI: Cetearyl olivate, Sorbitan olivate
Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Olivem 1000 növényi emulgeátor

Olivem 1000 növényi emulgeátor

Olivem 1000 növényi emulgeátor. Az alapár a 20 g-os kiszrerelésre vonatkozik, többféle kiszerelésben kapható. 
INCI: CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE

Ez is érdekelheti