Allantoin, por

Új termék

Allantoin, por. 10 g-os kiszerelésben kapható.
INCI: ALLANTOIN

Raktáron

250 Ft Áfával

+ -

Hozzáadás a kívánságlistához

Ehhez a termékhez nem jár hűségpont.


Az allantoin vízben oldódó, fehér, szagtalan, por formájában kapható kozmetikai hatóanyag. Természetes formában pl. a búzacsírában, a gesztenyefa kérgében vagy  a feketenadálytő gyökerében, illetve a vizeletben található meg. Nyugtató, sejtregeneráló, hámosító, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású, emellett az ureához (karbamidhoz) hasonlóan segít az elhalt hámsejtek leválásában is, azaz hámlasztó, bőrpuhító, bőrsimító hatású. Mindezek miatt kitűnően használható zsíros, pattanásos bőrre szánt készítményekbe,  irritált, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre, illetve fokozott szarusodással járó bőrproblémák  ápolószereinek hatóanyagaként is. Hámlasztó hatását sarokkenőcsök készítésénél is kihasználhatjuk.

Minden víztartalmú készítményben hatékony összetevő, ahol a cél a gyulladáscsökkentés, nyugtatás, mint pl. a babapopsikenőcsök, borotválkozás utáni arcszeszek, balzsamok, napozás utáni kozmetikumok, szőrtelenítés utáni nyugtató gélek, regeneráló kézkrémek vagy az ekcéma elleni készítmények.

Adagolás: 0,1-0,5 % a vízfázisban feloldva. Az allantoin nem hőérzékeny, a felmelegített vízfázisba keverve egyszerűen feloldható.

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag!
INCI: Allantoin

Egyelőre nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét.

Allantoin, por

Allantoin, por

Allantoin, por. 10 g-os kiszerelésben kapható.
INCI: ALLANTOIN

Kapcsolódó termékek